Пристъпите на кашлица: как да ги спрем

7369
Пристъпите на кашлица: как да ги спрем

Ако нищо не помогне, влизайте в банята!

Често майките се измъчват от въпроса – как да се преборят с простудните заболявания и най-главното – какво да правя, когато детето е измъчвано от затормозяваща кашлица? Пристъпите на силна кашлица често измъчват децата през малките часове на нощта и много майки просто не знаят как правилно да постъпят в ситуацията. Много сложно е, когато детето иска да спи, но не може заради неспиращото дразнене в гърлото. Случва се, през деня детето въобще да не кашля, а вечер да има пристъпи на кашлица. Не се панирайте, а помогнете на детето срещу кашлицата!

Има много начини за адекватна намеса при пристъп:


- Ако детето ви се закашля след като е заспало, вземете го в ръце или го поставете да седни и му дайте да изпие нещо топло – чай, вода или мляко.
- Срещу среднощна кашлица можете да давате лъжичка мед със сметана.
- Можете също така да правите топъл компрес на гърдите и гърлото или да обвиете гърлото с шал.
- Много важно е да се постараете влажността в стаята да е повишена, тъй като при такива условия болното дете диша по-лесно. А това означава – по-малко кашлица.
- През деня давайте на детето топли напитки – чай с лимон, мляко с мед, чай с малина, чай с мед и т.н.
- През деня е препоръчително да правите инхалации, но не повече от два пъти.
- Ако детето кашля силно вечер, нямате сили и не знаете какво друго да измислите, направете парна баня и влезте с детето в банята за половин час. След процедурата облечете добре детето и го сложете да спи.Добави коментар