Природни средства срещу цистит

122
Природни средства срещу цистит

Пробвайте с боровинки и зелен чай

Ако след лечението на цистит отново сте обезпокоени от някакви неприятни симптоми, на първо място трябва още веднъж да направите изследвания на кръвта и урината си, за да се убедите в отстраняването на острия възпалителен процес.

Ако медицинското изследване все още дава положителни резултати, можете да нормализирате състоянието на пикочните органи с помощта на сок от боровинки, които способстват и за стимулирането на имунитета.

Това става по следния начин: изцедете сока от 400 гр боровинки и го поставете в хладилника. Останалата част залейте с 400 мл вода, добавете мед (или захар) и варете сместа в продължение на 30-40 минути. След това тя трябва да се прецеди, смесва се със сока и се изпива за 1 ден. Курсът на лечение продължава 4 седмици.Употребата на зелен чай също може да засили ефекта на лечението и да ускори процеса на оздравяването. Този чай притежава диуретични свойства, също както и полският хвощ, който бързо отстранява неприятните болки в областта на корема и пикочните органи.

Изследванията на урината ще покажат какви соли преобладават в нея и в зависимост от това могат да се започнат някои диети. Ако уратите са в по-голямо количество, трябва да се ограничите от употребата на месо, колбаси, пържени ястия.

А ако е завишено количеството на оксалатити, трябва да се откажете от сладкото от малини, спанака, липовия чай, а зеленият чай трябва да пиете с мляко.

Оксалатите се съдържат (макар и в сравнително малко количество) и в цвеклото и морковите, затова по време на лечението трябва да се въздържате и от употребата на тези продукти.Добави коментар