Прекаленият сън е опасен

95
Прекаленият сън е опасен

На първо място, твърде многото сън пречи на нашата памет

Всички знаем за ползите от добрия сън. Британското издание "Фимейл фърст" обаче наскоро публикува списък с потенциалните вреди, които би могло да ни нанесе прекомерното спане. На първо място, твърде многото сън пречи на нашата памет. Според учени от Американската гериатрична асоциация хората, които спят повече са ментално две години по-възрастни от тези, които получават точно необходимата им доза сън.

Оказва се, че спането влияе на шанса да получим инфаркт. Хората, които спят по-дълго, имат 46% по-голям шанс да получат сърдечен удар от останалите. Същото важи и за шансовете за изпадане в депресия, като поспаливите са далеч по-склонни към това, показват данни на Центровете за контрол на заболяванията на САЩ. Успиването често пъти може да доведе до отпадналост и умора, които могат да доведат до депресия.

Диабетът също се влияе от съня ни. Хората, които спят повече от 8 часа на ден, имат по-дълги периоди, в които не са активни, което води до повишени нива на глюкоза и възможност за развиване на диабет, предупреждава БГНЕС.

Един от често срещаните проблеми на съвремието – главоболието и мигрената, също зависят от съня, но не както сте предполагали. Поспаливите имат повече проблеми с главоболието от останалите хора. Същото важи и за спането през деня в необичаен час, което може да доведе до притеснение, мъчително безпокойство и загуба на апетит

Колко обаче е правилното време за сън? Според лекарите това е между 7 и 8 часа, като по-малко от 6 и повече от 9 са опасни за здравето.Добави коментар