Прегледахте ли гърдите си?

120
Прегледахте ли гърдите си?

Вижте кога трябва да го правите

На възраст от 20 до 39 години специалистите препоръчват да се правят ежемесечни прегледи на гърдите. Необходимо е още на всеки три години да се прави клинично изследване на гърдите.

Достигайки четиридесетгодишна възраст, вече е крайно необходимо да си направите мемография, предупреждава woman.bg.

На възраст 40-49 години отново ежемесечно трябва да се правят редовни прегледи на гърдите. В тази възрастова граници периодът за провеждане на клинично изследване се свежда от три до една година. Това ще рече, че клинични прегледи трябва да се извършват ежегодно.

Мамографията при жените в тази възрастова група се прави на една или две години.Съответно при възраст над 50 години се запазва последователността за месечни прегледи на гърдите. Клиничното изследване се извършва ежегодно, мамографията също.

При жени, в чиито семейства има заболели, важат по-различни правила. Тези жени попадат в рискова група и за тях е препоръчително, независимо на каква възраст са, да си правят ежемесечни прегледи на гърдите и ежегодно клинично изследване.

Годишната мамография трябва да започне поне десет години по-рано, в сравнение с възрастта, когато е диагностицирана роднината.

Така например, ако майката е диагностицирана на 40 години, дъщерята е добре да започне прегледите на 30.

Ежегодните мамограми трябва да започне след 25 годишна възраст, освен ако не са на лице определени симптоми.Коментари

Коментар: 1
статия

Що за неграмотно написана статия сте публикували на този сайт? Ужас просто!


  • 1

Добави коментар