Повишете имунитета на детето

59
Повишете имунитета на детето

Кои са основните начини за целта

Хранене
Първи по важност са плодовете и зеленчуците - те задължително трябва да присъстват в менюто на детето в достатъчно разнообразие. Богати на витамини, минерали и антиоксиданти, както и подходящи за детското меню са: картофи, портокали, ябълки, броколи, моркови. Цинкът е следващият важен за имунната система елемент - ще го набавите на детето чрез месо, грах, яйца, както и кисело и прясно мляко.

Друга полезна съставка, която е добре да предлагате на детето, са пробиотиците, познати още като „полезни бактерии”. Предпочитан източник на пробиотици са млечните продукти: кисели млека, извара, млечно-кисели десерти. Внимавайте със захарта - прекалената й консумация понижава имунитета на детето.


Ваксини
Колкото и спорна тема да са, препоръчителните (и задължителни) имунизации все още се смятат за съществено важни за здравето на детето. Ваксините „учат” детската имунна система да разпознава специфични, силно заразни вируси, причиняващи сериозни заболявания, а това спестява на децата значителни здравословни проблеми.


Сън
Сънят е особено важен за детския имунитет. Когато организмът е преуморен, имунната система отслабва и рискът за детето съответно се повишава. Нуждата от сън на бебето и детето е в следните препоръчителни рамки:
Новородено: 16 до 20 часа дневно; 3-6 месеца: 11 часа през нощта и около 4 часа сън през деня, разделени на час и половина преди обяд и два часа и половина следобед; 6-12 месеца: 11 до 12 часа през нощта и по около час преди и след обяд. Почти същото е нужното количество сън до 2-годишна възраст, след което до 3-тата година едното спане през деня обикновено отпада.


Кърмене
Кърменето е най-сигурният и всепризнат метод за засилване на имунната система на бебето - препоръчително е кърмене поне до навършване на шестмесечна възраст на детето.Коментари

Коментар: 5
Коментар: 4

1zqjla'"(){}:/1zqjla;9

Коментар: 3
Коментар: 2
1zqjla'"(){}:/1zqjla;9

Коментар: 1
ваксините

с другите методи за повишаване на имунитета съм съгласна, но това за ваксините не е много вярно. все пак при правенето на една ваксинация обикновено имунитета на детето пада и е уязвимо на всякакви други болести


  • 1

Добави коментар