Полово предаваните инфекции

78
Полово предаваните инфекции

С какво са опасни за жените?

Според статистиката, днес около 80% от всички жени поне веднъж са страдали от различни инфекции, предаващи се по полов път.

При това последствията от тези инфекции могат да бъдат много по-сериозни, отколкото техните признаци, които, като правило, носят най-вече дискомфорт и болка.

Инфекциите, които се предават по полов път, попадайки и развивайки се във влагалището, предизвикват нарушения в неговата нормална микрофлора.Едновременно с половите инфекции се развиват и условно-патогенни бактерии, които стават причина за възпалителни заболявания на половите органи при жените – салпингит, салпингоофорит, аднексит, цервицит и други.

Някои възпалителни изменения (особено възпаленията на шийката на матката) могат да се преобразуват в предракови състояния, например ерозия. Ако тези изменения не се лекуват, те могат да преминат в рак, предупреждава zdrave.bg.

Някои вируси също се смятат за онкогенни – например папилома вирусът. Някои видове от този вирус (тип 16 и тип 18) са свързани с повишения риск от рак на шийката на матката. Те се откриват в три от всеки четири злокачествени образувания.Добави коментар