Плюсовете на колелото

200
Плюсовете на колелото

Ускорява обмяната на веществата, тренира сърдечния мускул и т.н.

Днес много градски жители са се отдали на ниска физическа активност. Спасението за тях идва в лицето на колелото. Медицински изследвания потвърждават, че карането на колело оказва положително въздействие върху всички системи и органи на човека.
Така, например, благодарение на карането на колелото или заниманията на велотренажор, се тренира сърдечният мускул. Този тип кардиотренировки укрепват кръвоносните съдове и понижават артериалното налягане.

Когато карате със средно темпо, успокоявате нервната система, повишавате стресоустойчивостта си, разширявате кръгозора си и най-важното умът ви представа да се занимава напълно с битовите грижи.Какво се случва при бързо каране? Засилва се аеробното натоварване, при което се подобрява вентилацията на белите дробове, тренира се активното дишане и се понижава вероятността от заболяване на дихателните органи.

От дотук казано въобще не е удивително, че процесът на каране на колело задейства много мускули в тялото – на краката, дупето, гърба и корема. Редовното каране ефективно тренира всички тези групи мускули, като едновременно с това укрепва ставите.Има още едно положително свойство на карането на колело
– благоприятното му въздействие върху обмяната на веществата. Този процес води до изгаряне на мазнините под кожата. Например, за един час можете да изгорите 300-500 калории. Резултатът? Стройни крака, стегнато дупе и изваяна талия.Добави коментар