Петвалентна ваксина до седмица

79
Петвалентна ваксина до седмица

До края на годината няма да има проблем, дори и министерството да не сключи договор за шествалентната ваксина

До началото на следващата седмица трябва да бъдат доставени първите дози от петвалентната ваксина за новородени. Това съобщи здравният министър д-р Мирослав Ненков при отчета на дейността си. "До края на работния ден в Министерството на здравеопазването трябва да постъпят документите на фирми, които ще се явят на прякото договаряне за шествалентна ваксина", добави Ненков.

Ако това не стане, ще се обяви нов търг. Здравният министър допълни, че до края на годината няма да има проблем, дори и министерството да не сключи договор за шествалентната ваксина. Той уточни, че наследникът му ще трябва да направи организация, така че да се разпише рамково споразумение или да организира обществена поръчка за доставка на ваксини за 2015 година.

По думите на Ненков актуализацията на бюджета на НЗОК е от изключително значение за функционирането на структурите, зависещи от финансирането на касата, посочва вестник "Стандарт".

"Актуализацията ще осигури и функционирането на системите, за които отговаря Министерството на здравеопазването", каза той. Ненков припомни, че здравното министерство получи 11 млн. лева от настоящото служебно правителство за линейки и строително-ремонтни дейности по психиатриите.Добави коментар