Пет симптома, че имате проблем с белите дробове

421
Пет симптома, че имате проблем с белите дробове

Напоследък все по-често говорим за качеството на въздуха, който дишаме и за проблемите, които праховите частици могат да ни докарат

Напоследък все по-често говорим за качеството на въздуха, който дишаме и за проблемите, които праховите частици могат да ни докарат. Но сигналите, които ни изпращат белите ни дробове, понякога са доста объркващи.

Ето някои симптоми, които показват, че имате нужда да си обърнете внимание на белите дробове и да отидете на пулмолог, пише DarikNews:

1. Болка в гърдите

Всяка по-дълга повече от месец болка в гърдите е сигнал за проблем в белите дробове, на който трябва да обърнете сериозно внимание. Тази болка често се проявява при дълбоки вдишвания, кашлица или смях.

2. Свистене

Шумното дишане е знак, че нещо възпрепятства въздушните струи към белите дробове или ги кара да се стесняват. Наблюдава се често при астми, пневмонии. Ако забележите нещо такова, веднага отидете на лекар.3. Сини нокти

Това се свърза с цианоза - състояние, при което до крайниците достига недостатъчно количество кислород. Това е още един повод да отидете на пулмолог.

4. Промяна на гласа

Когато белите дробове не са в състояние да издишат нормално поради липса на сила или въздух, гласът ви може да се промени и да стане мек. Друга причина е дисфункцията на гласните връзки. Състоянието понякога се бърка с астма, тъй като симптомите могат да бъдат сходни.

5. Упорити респираторни инфекции

Инфекции като бронхит или пневмония, които не отшумяват, вероятно се дължат на по-сериозни белодробни проблеми.

Добави коментар