Пет признака, че сме прекарали коронавирус, но не сме разбрали

3585
Пет признака, че сме прекарали коронавирус, но не сме разбрали

25% от хората са имали коронавирусна инфекция без никакви симптоми и дори не са разбрали, че са носители на заразата

25% от хората са имали коронавирусна инфекция без никакви симптоми и дори не са разбрали, че са носители на заразата, сочи статистиката. Как да разберем дали сме след тях? Пет признака издават това, пише вестник Стандарт.

Липсата на обоняние, на вкус, задух и умора са най-честите симптоми на коронавирусната инфекция, по които можем да разберем, че е време да се изследваме. Учени от Оксфордския университет обаче стигнаха доста по-далеч в прочуванията си и решиха да разберат какви признаци могат да покажат, че човек вече е болен, но влиза в графата безсимптомни носители на К-19. Те тестваха асимптоматични пациенти и се оказало, че всички респонденти имат общи оплаквания.

В началото мнозина казват, че са имали болка в стомаха. Никой не дава гаранции, че К-19 е виновник за това, тъй като точните причини за болката още не са установени, но този симптом може да индикира за възпаление в долните части на белите дробове.

Повечето от "асимптоматичните" са имали диария. Друг често срещан признак е конюктивит - парене в очите, сърбеж или повишено сълзене. Следват умората и загубата на обоняние. Пациентите казвали, че отдавали всички тези симптоми на работа и умора. В днешно време обаче е добре при подобни симптоми, особено накуп, да си направим тест.

Добави коментар