Пет необичайни хитринки за поддържане на добро здраве

106
Пет необичайни хитринки за поддържане на добро здраве

Знаехте ли, че трябва да спите на лявата си страна?

Непрекъснато говорим за диети, спорт и здравословен начин на живот. Понякога дори от прекалено многото информация се объркваме и не постигаме желаните резултати. Вижте няколко хитринки за поддържане на добро здраве:

Спане на лявата страна

Може и да не мислите, че има значение точно на коя страна спите, но проучванията показват, че е по-добре да спите на лявата си страна. Тази позиция подобрява кръвоснабдяването на вашите органи, подпомагайки далака и червата да работят по-ефективно. Лявата позиция помага и на хората, които имат проблеми със стомашните киселини.

Никой не може все още да обясни научно причината за това. Една от хипотезите е, че тази позиция поддържа разстоянието между стомаха и хранопровода над нивото на стомашната киселина, посочва Дарик радио.

Ярки светлини преди сън

Избягвайте ярките светлини преди сън. Повечето хора обичат вечер да разпускат в леглото, четейки или сърфирайки в интернет. Тези дейности по никакъв начин не подпомагат съня. Това се получава заради синята светилна, която всички електронни устройства излъчват. А те пречат на производството на мелатонин, който ни помага да заспим.Домашни любимци

Вземете си домашен любимец. Вашият малък космат приятел може да ви помогне да намалите стреса. Проучванията показват, че повечето хора, които имат домашен любимец, имат нормално кръвно налягане.

Видео игри

Играйте видео игри. Сигурно сте чували,че да стоите на дивана и да играете видео игри не е здравословно и това е така, но ако го правите по цял ден. Но играенето на видео игри има и здравословни ползи. То намалява стреса и депресията, може да намали и физическата болка. Но трябва да не играете повече от 2 часа на ден.

Миене на зъби


Не си мийте зъбите веднага след хранене. Киселите храни и напитки, а дори и киселите плодове и зеленчуци могат да омекотят емайла на зъбите ви и това увеличава риска от поражения върху зъбите ви. Препоръчително е да изчакате от 30 до 60 минути след хранене и тогава да измиете зъбите си.Добави коментар