Пази очите от студа

101
Пази очите от студа

Избягвайте грима

При минусови температури, като тези в цялата страна през последните дни, очите са единствената част от тялото ни, която не можем да скрием от студа.

Скрити зад дебелия шал, си мислим, че се топлим достатъчно, но забравяме за най-уязвимата част от лицето ни - очите. Оказва се, че в тези сибирски студове трябва да полагаме специални грижи и за тях.

От рязкото застудяване и последващото влизане в топли помещения се получава свиване и отпускане на кръвоносните съдове, което може сериозно да раздразни очите, да предизвика зачервяване, сърбеж и неприятното чувство за чуждо тяло.

Още по-опасно обаче става за очите в планината. На над 1000 метра надморска височина, когато въздухът се разрежда, а ултравиолетовите лъчи се концентират без защита, можем да си навлечем сериозно увреждане на зрениетопредупреждава ТВ7.

Лекарите съветват дамите в студеното време да избягват да се гримират, тъй като сълзенето е по-интензивно. Освен от естетическата гледна точка, размазаният грим лесно влиза в очите и може да предизвика раздразнение на лигавицата, а от там и различни инфекции.Добави коментар