Първа жертва на грипа у нас

2690
Първа жертва на грипа у нас

Мъж на 49 години е починал от усложнения на грип тип А в Университетската болница "Канев" в Русе

Грипът взе първа жертва. Мъж на 49 години е починал от усложнения на грип тип А в Университетската болница "Канев" в Русе. Очаква се от понеделник в града да бъде обявена епидемия.

Пациентът е бил приет в неделя по обяд в Белодробната болница в Русе и първичният тест е показал наличие на грип и развитие на пневмония, съобщи БНР. Пациентът обяснил, че няколко дни преди това усещал неразположение, но не е потърсил лекарска помощ.

Две поредни рентгенови снимки показали, че пневмонията се развива изключително бързо и заради това е приведен в Интензивното терапевтично отделение на болница "Канев", където на 28 януари е починал, съобщава вестник Стандарт.

„Беше приведен при нас във връзка с усложнената пневмония, дихателна недостатъчност, лекуван два дни … Доста бързо развитие на заболяването до фатален изход“, каза д-р Ирена Панджарова, началник на Интензивно терапевтично отделение. Пред Националното радио тя допълни, че в момента има само още един случай на грипно болен пациент, за когото обаче прогнозите са добри.

Добави коментар