Първа помощ

185
Първа помощ

Какво трябва да има в домашната аптечка

Повече от лесно е да се поддадете на паниката и липсата на каквато и да е логическа мисъл, когато детето ви има спешна нужда от помощта ви, а вие, предполагаме, не сте медицинско лице. Използвайте спокойните моменти и си подгответе задължителния набор от средства за първа помощ. Добре е да ги съхранявате в кутия, недостъпна за ръст под вашия собствен.
 

Болкоуспокояващи


Подходящите за деца болкоуспокояващи са в течна форма с активни съставки парацетамол или ибупрофен. Използват се най-често при главоболие и висока температура. Към тях трябва да имате мерителна лъжичка, а за по-малките деца – спринцовка за дозиране. Винаги спазвайте инструкциите за дозиране в упътването. Към списъка с лекарствата може да прибавите и капки за нос, прахчета против повръщане и разстройство, гел за никнене на зъби, физиологичен разтвор.


Превързочни материали


Задължителните - бинт, марли, памук, лейкопласт, цитопласт. Антисептичен крем или спрей - ще ви е от полза при порязвания, драскотини, леки изгаряния – избщо всяко нараняване, което би могло да доведе до последващо възпаление. Разбира се, тук спадат и стандартните медикаменти за дезинфекция – спирт, риванол, кислородна вода, йод.


Антихистаминов крем


Помага при отоци, алергични реакции, ухапвания от насекоми.


Термометър


Препоръчително е да е дигитален, за измерването на температурата в ухото – този вариант е най-удачен за малки деца.


Крем против изгарания


Помага не само при изгаряне (в това число и слънчево), но и при по-леки раздразнения на кожата.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3
1zqjpr'"(){}:/1zqjpr;9

Коментар: 2

1zqjpr'"(){}:/1zqjpr;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар