Отслабване или смърт

192
Отслабване или смърт

Да отслабнеш с "миша отрова"

Перфектната фигура се превръща в кошмар за много жени. Те се подлагат на сложни диети и нерядко посягат към опасни за здравето медикаменти. В Бразилия все повече жени стават жертва на диетичните таблетки "миша отрова".

Някакви си нищожни 200 грама! Толкова е отслабнала бразилката Ралена след нескончаеми диети, изпробвани с години, предаде Дойче Веле. "Нищо не помогна, нищо", казва тя. През последните четири седмици най-сетне настъпва обрат. Отслабване с 5 килограма - благодарение на вълшебната формула, наречена "миша отрова", която кара все повече жени да се наредят на опашка в аптеката. Там им приготвят опасен коктейл - често смесица от амфетамини, диуретици, хормони за лечение на щитовидната жлеза и антидепресивни средства. Всичко по рецепта. "Знам, че е вредно за здравето ми, но нали е само веднъж", казва Ралена.Да отслабнеш с д-р "Череп"

43-годишната Ралена е предприемач, омъжена, майка на деветгодишни близнаци. "Всъщност всичко е наред, ако не беше свръхтеглото ми...", казва тя. Под "свръхтегло" тя разбира 65-те си килограма при ръст от 1.64 м. Ралена иска да се върне на 58 килограма, колкото е тежала преди раждането. Така разсъждават много жени в Бразилия.

От четири седмици Ралена изпробва новата рецепта за отслабване. "Моите приятелки ми казаха към кой лекар да се обърна. Те го наричат доктор Череп", разказва тя. Срещу 70 евро той й издава рецепта. Предписаното от него вълшебно средство стига за 6 седмици и съдържа най-вече амфетамини и техни производни като амфепрамона, както и разрешения само в Бразилия препарат Фенпропорекс.Фенпропорексът предизвиква сериозни странични ефекти - като повишаване на кръвното налягане, ускорено сърцебиене, аритмия, безсъние и страхова невроза. Според диетолога Ханс Хаунер от Мюнхен субстанцията може да доведе до психози и суициден риск. Затова в САЩ и Европа тя е забранена.

През последните години в Бразилия се разви огромен черен пазар на диетични таблетки и съмнителни хирургически методи. А чрез интернет таблетките достигат и до клиенти в чужбина. Един фармацевт от аптека в Рио де Жанейро разказва, че преди 8 години, когато се е зародил интереса към коктейла за отслабване, цените са били още много високи. Днес обаче опасните диетични таблетки се продават на безценица.Забравете за чудодейната формула!

София е една от жертвите на опасния микс. Самата тя е продавала продуктите и в продължение на 6 години ги е приемала. Първоначалното й желание да смъкне само 3-4 килограма се превръща в пристрастяване. В един момент тя просто установила, че обмяната на веществата й функционира само когато е изпила съответната доза от микса. 29-годишната бразилка бързо е усетила страничните ефекти - пръстите на ръцете й изтръпвали често, усещането й за жажда нямало край - понякога пиела над 6 литра течност на ден, кръвното й станало високо, а и често припадала.

"Приятелките ми ме убеждаваха, че продуктът е съвсем безвреден. Знаех, че не е така, но много ми се искаше да повярвам в обратното", разказва София. През 2010 година тя се решава да потърси лекарска помощ и постъпва за лечение в клиника. Оттогава София не приема "чудодейното" средство и знае, че вълшебни таблетки за отслабване просто няма.

Последвайте ни и във Фейсбук.Добави коментар