Откриват аутизъм още на 6 месеца

159
Откриват аутизъм още на 6 месеца

Ранното диагностициране дава възможност за навременна терапия

Първите признаци на аутизъм могат да бъдат открити при бебета на 6 месеца чрез специално измерване на мозъчната им дейност. Това показват данните от последното проучване в областта.

Ранното откриване на симптомите може да предотврати тяхното развитие на по-късен етап, смятат британски специалисти, цитирани от ТВ7.

Към момента се смята, че окончателното диагностициране на аутизма става едва след навършване на 2 години, когато се избистрят определени прояви в поведението. Все още не е ясно доколко ранното "сканиране" на мозъка може да установи кои деца ще развият това състояние.

Въпреки това медиците са на мнение, че изследването при бебета под 1 година ще помогне на техните родители при проследяването на симптомите в бъдеще. Ранното диагностициране дава възможност за навременна терапия и за предотвратяване на проблеми с поведението на децата на по-късен етап.

Аутизмът е психично състояние, което възпрепятства нормалното общуване с околните и подтиква към усамотяване и изолиране. 600 000 души са засегнати от симптомите във Великобритания, а през 2010 г. 1 на 110 деца в света се диагностицира с аутизъм.Добави коментар