Откриха причината за аутизма

36
Откриха причината за аутизма

Прекалено много клетки в определена част от мозъка

Децата с аутизъм имат прекалено много клетки в областта от мозъка, отговаряща за комуникацията и емоционалното развитие, което помага да се обясни защо мозъците им често са по-големи от нормалното.

Според проучването на учени от САЩ, състоянието вероятно се развива преди раждането, по време на бременността, защото мозъчните клетки в този район обикновено се развиват по време на второто тримесечие.

Генетичните причини обясняват само 10 до 20% от случаите. При децата с аутизъм са наблюдавани 67% повече мозъчни клетки в префронталния кортекс, посочва БГНЕС.

Поради големия брой възможни връзки нараства и потенциала за погрешно свързване на невроните, което води до анормални функции на мозъка при емоциите и комуникацията. Едно от всеки 150 деца, родени в САЩ, или 1% от населението, страда от аутизъм, припомнят учените от Калифорнийския университет на Сан Диего.

Аутизмът включва широк спектър от болести, вариращи от дълбока неспособност за комуникация и умствено изоставане, до относително леки симптоми като синдрома на Аспергер.Добави коментар