Още сигнали за прехвърляни деца между няколко болници

54
Още сигнали за прехвърляни деца между няколко болници

Родители разказват, че и на тях им се налагало да чакат с часове пред педиатричната клиника в София

След случая на 3-годишното дете, чиито родители са търсили помощ в три болници, преди то да издъхне в „Пирогов”, до Нова телевизия са достигнали много подобни сигнали. Родители разказват, че и на тях им се налагало да чакат с часове пред педиатричната клиника в София. А много от тях са били препращани към други болнични заведения. Причината не е изненада, тя е все една и съща – в педиатрията няма място.

Повечето родители се притесняват да застанат пред камера. Осмеляват се Лора и Георги Стоилови, чиято дъщеричка само преди няколко месеца е била на косъм от смъртта заради разиграване между болници. „Едните нямат хирург, другите нямат ехограф. Родителите са в някаква безизходица”, разказва Лора Стоилова.

„Всеки родител, който се е сблъсквал с това нещо, знае, че трябва да обиколи няколко заведения, няколко кабинета”, коментира Георги Стоилов.
„Понякога нямаш това време. Ние загубихме 2 дни, които можеше да са фатални”, обяснява Лора.

Един кошмарен уикенд, който семейство Стоилови няма да забравят никога - невярно поставена диагноза, липса на места в болници, недостиг на медикаменти, недостиг на специалисти, забавяне на лечението и неяснота кой може да помогне на 3-годишно болно дете. С всичко това се сблъскват Лора и Георги през март тази година.

Добави коментар