Определете формата на корема си и лесно ще се справите с него

693
Определете формата на корема си и лесно ще се справите с него

Има различни форми и размери коремчета, които се появяват по най-различни причини

Има различни форми и размери коремчета, които се появяват по най-различни причини. Ето как да определите вашата форма и да се справите със стърчащия корем през 2016 г.

Алкохолно коремче

Как изглежда?

То стърчи главно в предната част.

Какво го причинява?

Алкохолните напитки и приемът на твърде много рафинирани въглехидрати. Причината мазнините да се събират именно в тази област е, защото мастните клетки са много чувствителни към ефектите на инсулина.

Захарите, които се освобождават бързо при приема на алкохол, се насочват от инсулина в тази област и се съхраняват като подкожни мазнини.

Алкохолът също така забавя изгарянето на мазнини, тъй като черният дроб, който се грижи за това, трябва да се справя с токсините от питиетата.

Как да се справите

Намалете приема на алкохол. Помнете, че една голяма чаша вино от 250 мл се равнява на 228 калории.

Подут корем

На какво прилича?

Вашият корем не само стърчи, но и го чувствате като напомпан балон.

Какво го причинява?

Този корем е плосък в началото на деня и обикновено се разширява с течение на времето - особено след хранене. Без значение колко голям става, стойностите на кантара не се променят.

Една от основните причини е натрупването на газове. Бактериите, които обработват храната, отделят от шест до осем литра газ като страничен продукт.

Ако организмът ви има проблем с обработването на определени храни, това ще доведе до отделянето на още по-голямо количество газове, които ще избутат коремната стена навън.

Как да се справите

Опитайте се да се придържате към диета, която изключва храни, които предизвикват подуване на корема. За много хора тази група включва изкуствени подсладители, пшеница, чесън и лук, някои плодове, като череши и сливи, както и някои зеленчуци, включително ябълки, червено цвекло и гъби.

При някои хора помага и преминаването на диета без лактоза. Освен това се въздържайте от преяждане.

Вижте още: Този бульон спира стареенето и топи мазнините

Коремче от стрес

На какво прилича?

Стърчи в предната част, мек и хлътнал е. Започва под бюста и образува гънка над дрехите ви.

Какво го причинява?

В стресови ситуации се отделя хормонът кортизол, който помага на захарта да се освобождава в кръвния поток, така че тялото ви има повече енергия.

Ако не я изразходвате във физическа активност, допълнителната енергия няма къде да отиде, така че просто се отлага под формата на мазнини. Те отиват в долната част на корема, в близост до черния дроб

Как да се справите

Намалете нивата на стреса с техники за релаксация, като дълбоко дишане и медитация. Спете повече.

Освен това е добре да хапвате по малко, но начесто, за да избягвате пикове в нивата на хормоните, включително и на кортизола. Наблегнете на овесените продукти, бобовите култури и не бързайте, докато се храните.

Корем като круша

На какво прилича?

Дори ако имате тънка талия, натрупаните мазнини около ханша и по бедрата създават илюзия за крушовидно тяло.

Какво го причинява?

Причината за това наддаване на тегло при жените е проблеми с нивата на хормона естроген, което може да бъде генетично, но може да бъде предизвикано и от редица други неща.

Сред тях са ендометриоза и фиброми. Високите нива на естроген може да се дължат и на поемането на определени храни, които са третирани с хормони, както и на противозачатъчни хапчета.

Как да се справите

Избягвайте храни с високо съдържание на наситени мазнини, които са свързани с високи нива на естрогена. Хапвайте повече богати на фибри храни, като семена и зелени листни зеленчуци.

Вижте още: Седем храни, които се борят с възпаленията и коремните мазнини

Коремчето на мама

На какво прилича?

Три или повече месеца, след като жената роди, коремът все още изглежда така, сякаш тя е бременна.

Какво го причинява?

По време на бременност и раждане коремните мускули се разделят, за да се позволи на матката и коремът да се разширяват.

След раждането те трябва отново да се съединят. Ако това не се случи обаче, остава грозна издутина. Това се дължи на факта, че коремната стена е толкова слаба, че вече не може да побере съдържанието на стомаха и червата.

Как да се справите

Консултирайте се с физиотерапевт, който може да ви посочи упражнения, които са подходящи за заздравяването на тази мускулатура. Упражнения за мускулите на тазовото дъно също ще помогнат, както и практикуването на йога.

Щитовиден корем

На какво прилича?

Не просто коремът, но и цялото тяло е подпухнало.

Какво го причинява?

Щитовидната жлеза е с форма на пеперуда и се намира в областта на шията. Тя произвежда хормон, наречен тироксин, който контролира колко бързо може да се обработват калориите в храните.

Една на всеки 13 жени страда от хипотиреоидизъм, което означава, че жлезата им произвежда по-малко от този хормон. Така при тях се съхраняват повече мазнини в тялото.

Как да се справите

За много жени първата стъпка е правилна диагноза, защото хипотиреоидизмът често се бърка с обикновено наддаване на тегло.

При болестта могат да се появят и други проблеми, като умора, проблеми с изхождането и студени крака. Състоянието се контролира с лекарства.

Добре е да поемате и храни, богати на йод, които подпомагат работата на щитовидната жлеза - като миди, морски дарове и тъмни листни зелени зеленчуци като спанак.Добави коментар