Оперираха бебе, родило се с осем крайника

4645
Оперираха бебе, родило се с осем крайника

Някои от интервенциите не са били опитвани никога досега

Иракско бебе, родило се с 8 крайника, от които 2 излизащи от стомаха му, бе оперирано успешно в Индия, предаде Франс прес.

Бебето сега е на 7 месеца. То се казва Карам. Състоянието му е изключително рядко - в света съществуват само пет или шест подобни случая. При него в матката близнаци се сливат, но единият фетус не е напълно погълнат.

Бащата на бебето Саруед Ахмед Надар решил да отведе детето си в Делхи, когато то било едва на 2 месеца. Там при 3 последователни операции били отстранени излишните крайници. Днес за изхода от операциите съобщи медицинският екип, който каза, че някои от интервенциите не са били опитвани никога досега.

Бебето е било оперирано в клиниката Джайбе в Нойда - сателитен град на столицата Делхи. Първо там му отстранили крайниците, излизащи от стомаха. После бил коригиран оперативно сърдечен дефект. Накрая били отстранени останалите излишни крайници.

По-късно Карим ще има нужда от още операции, за да бъдат коригирани и други аномалии в тялото му, съобщава Дарик радио.Добави коментар