Официално: Любовта е болест

318
Официално: Любовта е болест

СЗО я записа в регистъра на заболяванията

Любовта е болест, решиха експертите от Световната здравна организация и записаха това в регистъра на заболяванията като „Разстройство на навиците и неуточнено влечение".

Съдейки по последните новини, любовта, която СЗО заведе под номер F63.9, се оказа в една компания с алкохолизма, игроманията, токсикоманията, клептоманията. Официалните симптоми на болестта „любов" са:

- натрапчиви мисли за друг човек,
- рязка смяна на настроенията, самосъжаление,
- повишено чувство за собствено достойнство,
- неспокоен сън и безсъница,
- необмислени и импулсивни постъпки,
- спадане или покачване на кръвното,
- натрапчиви идеи и т.н.

Както пише Medikforum.ru, много пъти специалистите са съобщавали за резултатите от изследванията си, които доказват, че в любовта има много личностни патологии, свързани с нарушение в работата на мозъка и нервната система, които имат общи признаци.

Така например специалисти от Националния автономен университет в Мексико успели да разгадаят любовта и да изяснят какво е това. Разбира се, това е само едно мнение, но авторката на изследването Хеорхина Монтемайор Флорес е абсолютно убедена, че е права.

Тя счита любовта за психично заболяване, което се проявява в това, че болният не може да мисли за нищо друго, освен за предмета на своята страст. Това е продиктувано от факта, че на първата фаза влюбеност в мозъка се изработват особени химически съединения, които се разпространяват по всички неврони.

Болестта обикновено минава сама, без лечение – казва Хеорхина Монтемайор Флорес – и това става за максимум четири години след началото на заболяването.

Специалистите от мексиканския университет подчертават, че да се влюбиш в един конкретен човек може само един път. Повторните прояви на чувства към него могат да се обяснят само с привързаност или сексуално влечение.

Хеорхина счита, че е необходимо да умееш да отделиш понятието любов от такива понятия като привързаност, уважение или сексуално привличане. Освен това любовта угнетява творческите способности и работоспособността на човека. Нито един шедьовър, категорично отбелязва изследователката, не е бил създаден в момент на влюбеност, а само след като любовта е отминала.

Интересен е фактът, че човешкият мозък много бързо привиква към „любовните“ химически съединения. А ако те започнат да се разпадат, организмът изпитва чувство, приличащо на глад или жажда.

Още новини от нашата Фейсбук страницаКоментари

Коментар: 2
sa6tata

klin klin izbiva

Коментар: 1
Любовта е болест - леченсе

тогава лечението е : човекът да прави секс с различни партньори за да се освободи от тази дълбока зависимост! на пълно съм съгласен ;-)


  • 1

Добави коментар