Нуждае ли се тялото ни от повече вода?

169
Нуждае ли се тялото ни от повече вода?

Проверете знаците по-долу и ще се изненадате, че дехидратирането на тялото ви не е безобидно

Терминът "обезводняване" звучи много сериозно. Мислите, че няма как да се случи с вас. Или, че това е проблем само в бедни страни или при тежки бедствия, като земетресения? Не. Дехидратацията е твърде често срещана, повече, отколкото много хора мислят.

75% от американците са хронично дехидратирани и дори не го знаят. И дори леко обезводняване може да засегне телата ни и ни как се чувстваме отпаднали. Помислете само: "60 процента от тялото ни се състои от вода, 75 процента е в мускулите, 85 процента е в нашия мозък, това е като маслото за една машина", казва д-р Роберта Лий от регионалния медицински център Clear Lake.


Когато не се чувствате добре, често това може да е резултат от обезводняване. Проверете знаците по-долу и ще се изненадате, че дехидратирането на тялото ви не е безобидно и вижте как някои от досадните здравословни проблеми могат да бъдат решени толкова лесно.

1. Умора

Уморени сте на работа, уморени сте у дома? След здрав нощен сън все още се чувствате уморени. Защо? Дали това не се дължи на дехидратация? Тя води до забавяне на ензимната активност, което кара тялото да произвежда по-малко енергия. 

ВИЖТЕ ОЩЕ ТУКДобави коментар