Новости при стволовите клетки

104
Новости при стволовите клетки

Вече ги извличат и от млечно зъбче

Нова мода при лечението със стволови клетки. Все по-често замразеното спасение от бъдещи болести се използва за подмладяване, уголемяване на бюста и дори козметични продукти.

Повече от 30 хиляди проби със стволови клетки спят зимен сън в една от най-големите тъканни банки на Балканите. 200 от пробите вече са размразени и приложени при сърдечни, неврологични, ортопедични и други заболявания. Отскоро обаче има нова мода - третиране на плешивостта със стволови клетки.

Засега резултатите от терапията остават тайна. Козметичните процедури със стволови клетки, извлечени чрез липосукция от мастна тъкан, обаче, вече имат видим ефект. Те се използват за подмладяване, лечение на рани и реконструкция на гърди.

И още една новост - крем от стволови клетки, наречен "Моят крем". Козметичното чудо е на фаза клинични проучвания върху доброволки. Отскоро в България има възможност и за извличане на стволови клетки не само при раждането на бебето, но и когато то порастне, съобщи ТВ7.

Условието е млечното зъбче да е леко разклатено, за да може да бъде извадено и извлечен ценният материал. Вече 20-тина българи са заложили на тази втора възможност.Добави коментар