Нов тест засилва шанса за оцеляване при рак на гърдата

68
Нов тест засилва шанса за оцеляване при рак на гърдата

Жените с нисък риск живеят с 50% по-дълго, преди да се стигне до разсейките на рака.

Нов тест предвижда шансовете за оцеляване на жени с рак на гърдата

Тестът анализира изображения на "горещи точки", в които имунната система атакува тумора, съобщи БГНЕС като се позова на в. "Дейли Мейл".

Тестът позволява развитието на болеста де се държи под контрол. Жените с нисък риск живеят с 50% по-дълго, преди да се стигне до разсейките на рака.

Засега тестът се изпробва върху вид рак, който засяга една от три жени и е особено труден за лечение. Но учените планират да включат в тестовете и жени с по-често срещана форма на болестта. Тестът използва компютърни изображения на тумори и статистически анализ, за да измери броя на "горещите точки".

Учените открили изображения на "горещи точки", където имунните клетки с скупчени около раковите клетки. Тези изоражения предоставят по-добро измерване на имунния отговор от броя на имунните клетки в самия тумор.

Учените от Института за изследване на рака в Лондон анализирали туморни проби от 245 жени. Те разделили жените в две групи, базирани на броя на имунните "горещи точки". Жените, чиито тумори имали голям брой "горещи точки", живеели средно 91 месеца повече преди рака да се разпространи, в сравнение с жените с малък брой "горещи точки".

Тестът е първия обективен метод за измерване на имунния отговор. При него се използва бърза система на автоматизиран анализ, той ще допълни съществуващите методи, при които патолозите изследват туморните проби под микроскоп, за да определят силата на имунния отговор.Добави коментар