Нелеп инцидент = счупен череп

176
Нелеп инцидент = счупен череп

Майка хвърлила шише вода на ожаднялото си дете и го ударила

Майка едва не уби детето си, след като го улучи в главата с хвърлена бутилка вода. 7-годишното момиче играело пред блока във Велико Търново и ожадняло. Тъй като не му се качвало догоре, то се обадило по GSM-а на майка си и я помолило да му хвърли бутилка вода.

Жената веднага напълнила едно пластмасово шише и го метнала от четвъртия етаж. Бутилката прелетяла 15-ина метра и със страшна сила ударила детето в главата. То паднало на земята, а от носа му потекла кръв. Изплашена до смърт майката веднага се обадила на спешния телефон 112 и на мястото бил изпратен екип на Спешна помощ.

Детето било качено в линейката и откарано в областната болница. При направения преглед на главата със скенер станало ясно, че момичето е със счупен в основата череп. То е настанено за лечение в отделението по неврохирургия, като според лекарите няма опасност за живота му.

Тъй като на скенера не се виждали хематоми, не се налагала и оперативна намеса и отваряне на черепа. След като бъде изписано за домашно лечение, детето ще остане още известно време под медицинско наблюдение, като периодично ще му бъдат правени прегледи и изследвания в търновската болница, съобщи вестник "Монитор".Добави коментар