Не кръстосвай крака

120
Не кръстосвай крака

Опасно е за здравето

Част от хората, които кръстосват краката си, имат навика постоянно да люлеят горния си крак напред-назад.

Тези движения могат да създадат допълнителни проблеми на организма, колкото и незначителни да изглеждат на пръв поглед, предупреждава woman.bg.

Когато сте седнали и кръстосате краката си, тежестта на тялото се премества само върху едната половина на задните ви части, вместо да се разпредели равномерно върху седалищните кости.

При това тазът се плъзга назад, горната част на гърба се закръгля, а раменете се навеждат напред и надолу. При това положение шията трябва да се изтегли, за да можете да гледате напред.И въпреки че по този начин може би се чувствате изключително отпуснати, това е вредно за тялото ви.

Когато седите с кръстосани крака, това може да доведе до прищипване на седалищния нерв, който минава от гръбнака през задните части към краката.

Това, от своя страна, може да предизвика намален приток на кръв, а оттам – болка, изтръпване и боцкане в краката. Това е често срещано усещане, когато седите с кръстосани крака.Освен това, подобно положение може да доведе и до възпаление на нерва, което може да отнеме няколко седмици за пълното му възстановяване. Дълготрайните последствия се изразяват в болка в гърба и шията, главоболие и други хронични проблеми.

Когато седите, периодично проверявайте позата си. Ако усетите, че постоянно седите с кръстосани крака, най-вероятно вашето състояние вече е хронично.

Компенсирайте с упражнения за разтягане и избирайте подходящ стол и ергономична клавиатура за компютъра.Добави коментар