Най-странните неща, поглъщани от деца

102
Най-странните неща, поглъщани от деца

Лекари изложиха колекцията си

Лекарите от Бостънската детска болница, които са отстранявали от гърлата на малчугани хиляди предмети, са събрали най-странните от тях и са ги изложили на показ, съобщава "Дейли мейл".

Колекцията е поставена на входа на отделението "Уши, нос, гърло". Събирана е от 1918 г. насам. Днес е ужасно предупреждение за родителите, въпреки че повечето я приемат със смях, посочва изданието.

В сбирката има накити, играчки, батерии, топчета, пирони и други предмети, част от които сериозно застрашават не само здравето, но и живота на малките пациенти.

Най-опасни от всички предмети са батериите. Освен че е възможно те да заседнат в стомаха на детето, при поглъщането им в организма става химична реакция, която може да изгори вътрешните органи. Затова тези инциденти най-често завършват със спешна операция.

Колкото и странно да звучи, дете е успяло да напъха в устата си и малка кукла, не са редки и инцидентите с ключове.

Освен очевидния риск - от задушаване, поглъщането на чуждо тяло може да доведе и до сериозна инфекция, предупреждават лекарите и съветват родителите да бъдат особено бдителни. Ако все пак имате съмнения, че детето е погълнало нещо, не се опитвайте да го извадите сами, а незабавно го отведете в най-близката болница, казват още медиците.Добави коментар