Натровени деца

87
Натровени деца

Яли дюнери

Четири деца с хранително отравяне са приети вчера в реанимацията на болницата в Благоевград. Петокласниците от град Гълъбово яли дюнери в петричко заведение. Още петима ученици са приети в болницата с болки в корема.

Учениците, които са на екскурзия в региона, си купили дюнерите към 19.00 часа снощи. Веднага след това по план екскурзиантите отпътували към Благоевград. Щом пристигнали в града, започнали да повръщат.

Учителите ги завели в болницата, където децата са реанимирани. Според лекарите малчуганите са били в изключително тежко състояние. Сега са стабилизирани, но все не е ясна причината за отравянето, съобщи bTV.

„Бурната клинична картина, късият инкубационен период говорят за хранителна интоксикация. Веднага бяха взети материали за изследване. Направени са необходимите посявки, които обаче ще станат след три дни, за да видим кой е причинителят”, обясни д-р Лиляна Несторова, завеждащ на Инфекциозно отделение към МБАЛ - Благоевград.

Агенцията по безопасност на храните започна проверка на обекта, от който са купени дюнерите. Взети са проби за микробиологичен анализ, резултатите ще станат ясни след 72 часа. Според инспекторите има вероятност отравянето да е от млечните сосове, които се развалят бързо в горещините.Добави коментар