Народни рецепти при кашлица

153
Народни рецепти при кашлица

Рецептата на Ванга и много други

Кашлицата при детето е особено неприятен симптом на простудно заболяване. Ако не предприемем мерки, състоянието на детето може да се влоши. Суха кашлица се наблюдава при различни заболявания, например ОВЗ, ларингит, фарингит и т.н. Положителен знак за оздравяването на детето е, когато сухата кашлица премине във влажна.

Сама по себе си кашлицата не е болест, а защитна реакция на организма срещу инфекцията, която е попаднала в дихателните пътища. Ако не съществуваше кашлицата, нямаше да има възпаление на горните дихателни пътища, а направо – възпаление на белите дробове!

Как кашля детето?

Какво да предприемем при лечението на кашлица?
Задължително заведете детето на лекар! Това е първа точка от плана ви. А ние ви даваме втората – мъдростта на народните рецепти.

1. Рецептата на Ванга. В литър вода сварете картоф, ябълка и лук. Количеството на водата трябва да се редуцира до половина. Приготвената отвара се дава на детето три пъти на ден по една чаена лъжичка.
2. При кашлица повлиява положително пиенето на прясноизцеден сок от зеле със захар. Става също така отвара от зеле с мед. Напитката притежава отхрачващ ефект и се справя отлично с хриповете.
3. Мед със зехтин! Смесете съставките в съотношение 1:1. Давайте на детето получената смес 3-4 пъти на ден по една чаена лъжичка.


Диагноза: Грип

4. Балсам срещу бронхит. Необходими продукти: 150 грама стрити орехи, 100 грама мед, 20 мл. Сок от алое и сок от един лимон. Смесете добре съставките. Дава се три пъти на ден по една чаена лъжичка 30 минути преди хранене.
5. Вкусна и ефективна рецепта за изчистване на белите дробове и бронхите: на тих огън в продължение на 10 минути варете лимон. Изстудете го и изстискайте сока му. Добавете две супени лъжици глицерин и допълнете чашата до края с мед. Разбъркайте добре и приемайте по една чаена лъжичка от получената смес час преди или след ядене.

Кашлица - визитната картичка на грипа

6. Според народните практики добро средство в борбата с бронхита е пиенето на сок от прясноизцеден сок от краставица.Добави коментар