Намалете стреса, той потиска имунитета

133
Намалете стреса, той потиска имунитета

Конспиративните теории са вредни

Много важно сега - по време на пандемията, е да се намали стресът, защото и той потиска имунитета, предупреди в интервю за БНТ фармакологът проф. Георги Момеков. Според него когато човек е инфектиран, маската пази. Конспиративните теории са вредни, категоричен бе Момеков по повод множеството спекулации с проблема.

Коронавирусната инфекция у нас се лекува с антибиотици, кортикостероиди, кислородна терапия. Използва се и коктейл от хидроксихлорохин и хлорохин. Хидроксихлорохинът никога не е давал голяма надежда освен на хора, които са лаици, подчерта Момеков. При някои пациенти той може да доведе до камерни аритмии.

Всяко лекарство е опасно, ако не се приема правилно, дори парацетамол, обясни Момеков. Страната ни, по думите му, много бързо е успяла да си достави хидроксихлорохин. Но и в момента работим с подръчни материали, каза още фармакологът.

Все още се правят проучвания на лечението с кръвна плазма. При търсене на лечение и лечение на коронавируса има много подводни камъни, по мнението на професор Момеков. В подобна ситуация не може да се очаква и да има прости решения.

Добави коментар