Над 150 нови случая на морбили в Румъния

126
Над 150 нови случая на морбили в Румъния

Общият брой на заболелите от началото на епидемията, започнала в страната през септември миналата година, е достигнал 7647

Над 150 нови случая на морбили са докладвани през изминалата седмица в Румъния, съобщиха здравните власти на страната. Общият брой на заболелите от началото на епидемията, започнала в страната през септември миналата година, е достигнал 7647, сочат данните на Националния център за наблюдение и контрол на заразните заболявания.

Само в един румънски окръг - Тулча – не са регистрирани заразени. Повечето случаи са в западните райони на Тимиш и Караш-Северин. Най-засегнатата част от населението са кърмачетата и децата под 9-годишна възраст, които не са били ваксинирани.

От началото на епидемията в северната ни съседка от морбили починаха 31 души, никой от които не е бил ваксиниран, посочва БГНЕС. Представител на Министерството на здравеопазването съобщи, че епидемията е под контрол.

Следващата седмица ще бъдат доставени над 570 хиляди дози от ваксина ROR - почти 200 хиляди дози повече спрямо предишни години. Лекарите твърдят, че единственият начин да се предотврати морбили е имунизацията, но голяма част от населението в Румъния отказва да се ваксинира.

Добави коментар