Модерните мании

46
Модерните мании

И най-безобидните дейности могат да се превърнат в мания

Оказва се, че и най-безобидните дейности могат да се превърнат в мании. Такива са фитнесът, тенът или здравословното хранене. Как да разберем кога се вманиачаваме?

Маниите се получават, защото нещата, по които се палим, са сравнително нови за обществото. Такава мания е солариумът. Натрапването на перфектното тяло води до масово посещаване на фитнес, обясни психологът Лена Лалчева.

Според нея, когато има незадоволена потребност в личния живот на индивида, той замества липсата със здравословно хранене, солариум или фитнес.Вманиачаването е дейност, обсебила съзнанието ни, която пречи на ежедневни дейности, твърди психологът. Според нея в България не се наблюдава лечение с психотерапия на мании от солариум или фитнес.

По-скоро може да се мисли за лечение на манията по здравословното хранене. Работи се по въпроса и специалистите се надяват скоро да влезе в официалната медицина. Зависимостта към здравословното хранене се лекува като зависимостта към алкохол, цигари и наркотици, твърди Лалчева.

Съветвам зрителите, когато усетят, че едно безобидно поведение заема по-голяма част от времето и мислите, да се опита да разчупят ежедневието си, каза още присохолъг пред ТВ7.Добави коментар