Мляко = рак на простатата

134
Мляко = рак на простатата

Ако момчетата го пият често в детска възраст

Учени от Исландия свързват риска от рак на простатата с употребата на мляко в детска възраст. В изследването са анкетирани и прегледани мъже, родени в периода между 1907 и 1935 г.

Изследователите се интересували колко често мъжете са пиели мляко през различните периоди от живота си. Било установено, че към 2009 г. у половината от участниците в изследването е установен рак на простатната жлеза.

При 371 души заболяването е било в късен стадий на развитие или при патолого-анатомическо изследването след смъртта на болния. Според резултатите от изследването, над 1 800 мъже са пиели ежедневно мляко в младежка възраст.Във втората група са влезли 462 души, които са пили по-рядко от веднъж на ден. Рискът от заболяване в първата група надхвърлил показателя на втората група 3.2 пъти, съобщи БГНЕС.

През декември 2010 г. беше публикувана статия на британски учени, които свързват риска от рак на простатата с дължината на пръстите на ръката. Те са установили, че при мъжете, на които показалецът е по-дълъг от безименния пръст, ракът се развива с една трета по-рядко, отколкото у другите.Добави коментар