Митове за здравето ни – верни или не?

35647
Митове за здравето ни – верни или не?

Съветите за здравето ни са толкова много, като често взаимно си противоречат

Съветите за здравето ни са толкова много, като често взаимно си противоречат. От изданието Business Insider са обединили някои принципи и са дали присъда „вярно“ или „невярно“ на базата на тяхно проучване. Ето ги тях:

Действат ли сиропите за кашлица?

Отговор – не

През 2006 в САЩ излезе проучване, според което повечето сиропи за кашлица, които се продават без рецепта, са с прекалено слаби съставки, за да действат.

Газираните напитки водят до диабет?

Отговор – да

Учените са единодушни, че газираните напитки са вредни за здравето. Според проучване от 2004 година жените, които пият една или повече газирани напитки на ден, увеличават шансовете да се разболеят от диабет с 83%.

Има ли смисъл от лосионите против слънце с фактор над 30?

Отговор – не

Лосионите с фактор 30 блокират 97% от ултравиолетовите лъчи, а тези с фактор над 30 блокират 97-98%.

Надебелява ли се от ядки?

Отговор - не

75% от ядките са мазнини, но това, че ядете мазниниq не означава, че ще надебелеете. Мазнините в ядките са полезни за здравето. Те са и добър източник на протеин.

Може ли да хванете зараза от джакузи?

Отговор – да

Джакузитата, особено тези на обществени места, са добър развъдник на бактерии. Водата не е достатъчно гореща, за да убие вредните организми, но е достатъчно топла, за да се размножават те, дори още по-бързо. Въпреки че ги третират с хлор, ефектът не е толкова дълготраен, колкото в басейните.

Вижте дали са развенчани митовете за киселото мляко, виното и гледането на телевия тукДобави коментар