Маска срещу следи от акне

146
Маска срещу следи от акне

Не изисква нито много продукти, нито много усилия

Време е да споделим една рецепта за премахване на акне и следите от него, пише kulienar.bg. Тя е много лесна за направа. Не изисква нито много продукти, нито много усилия.

Всички знаем колко са дразнещи и смъкващи самочувствието всички несъвършенства по лицето, след като имаме проблем с акнето. Нека видим какво ни трябва, за да си направим една ефикасна маска за лице.

1 връзка магданоз, накиснат в топла вода
1 лъжичка сок от лимон
2 лъжички мед

Вижте още: Как да се справим с белезите от акне?

Нарежете магданоза (може да се използва също и подземната част на растението) и го направете на паста в хаванче. Можете да сложите малко лимонов сок, за по-лесно смилане.

Сложете и меда (и лимоновия сок, ако вече не сте го добавили при магданоза) и продължете да правите паста в хаванчето. Преди да ползвате маската, трябва да измиете лицето си и да го подсушите. Сложете маската на лицето си и легнете в покой за 10-15 минути. Оставете вълшебните свойства на тези продукти да свършат работата си.

Ако в момента имате възпалена кожа, може малко да щипе от лимона, но трябва да го изтърпите. Измийте лицето си с хладка вода, подсушете и намажете с крем с алое вера (препоръчително е).

Занапред можете да правите маска от магданоз и мед, без лимоновия сок. Индивидуално е, но повечето резултати показват, че може да се пропуска след първоначалното третиране на кожата на лицето с лимона. Един, най-много два пъти на седмица, е достатъчно да прилагате тази маска.Добави коментар