Масажът на ушите лекува цялото тяло

2639
Масажът на ушите лекува цялото тяло

Масажът на ухото може да въздейства на почти всяка точка от тялото

Масажът на ухото може да въздейства на почти всяка точка от тялото.

Според китайската медицина, в ухото са съсредоточени около 120 точки, чрез които може да се въздейства на различни части от организма. Така например долната му месеста област отговаря за проблемите с главата, външната негова страна за кожата, цялата вътрешна повърхност на ушната мида за различните органи, а извивката над нея е свързана с гръбначния стълб.

Разбира се, подобен тип стимулиращи масажни интервенции е най-добре да се практикуват от обучен специалист, но все пак и вие може да изпробвате някои от тези техники.Ако страдате от сънливост и умора, в продължение на една минута масажирайте с топли пръсти по посока на часовниковата стрелка долната по-дебела част на ухото.

При зъбобол стимулирайте предния участък от месестата повърхност на ухото, намираща се най-близо до лицето.

Острата болка, в която и да е част на тялото се облекчава с вертикално притискане на ушните миди към главата.

При заболявания на вътрешните органи, всеки ден правете масаж на вътрешната зона на ушните миди в техния централен отвор. Това трябва да става с помощта на показалците чрез кръгови движения (сутрин - по посока на часовниковата стрелка, а вечер - в обратната посока).

Продължителното натоварване на очите се редуцира с периодично масажиране на централните точки от месестия участък на ухото.

Ако краката ви отичат, масажирайте горната извивка на ушите, като по този начин ще активизирате кръвообращението в крайниците, съветва Дарик радио.

Добави коментар