Лучено вино срещу кашлицата

884
Лучено вино срещу кашлицата

Редовното пиене на прясно изцеден сок от моркови ще помогне за подобряване на общия имунитет

Естествено, че и за бронхита допринася есенното захлаждане. Причинителите на вирусни заболявания изпълзяват от укритията си и започват подло да ни атакуват. И именно вирусите са главен фактор за активиране на бронхитите. Ефикасни медикаменти срещу вирусите няма и подобряването на имунния статус е от стратегическо значение.

Редовното пиене на прясно изцеден сок от моркови ще помогне за подобряване на общия имунитет и заедно с него – на локалния. Каротинът на морковите се превръща в тялото ни във витамин А, а този витамин повишава нивата на имуноглобулините тип А. Това е, образно казано, нашата гранична полиция, която при добро въоръжение и оборудване няма да допусне нарушители на територията на тялото ни.

Вижте още: Народни рецепти при кашлица

Един добър начин да атакуваме кашлицата е комбинираният билков чай. Смесват се 15 гр плодове анасон, 25 гр сладък корен, 30 гр корен от ружа и се разбъркат добре. Две чаени лъжички от сместа се запарват с чаша вряла вода за 10-15 минути и чаят се прецежда. Пие се топъл. Добре е да се изпиват по 3-4 чаши през деня, съветва вестник "Монитор".

Лученото вино е добра помощ за страдащите от хронични белодробни заболявания. То ще помогне за бързо прочистване на белите дробове, ще укрепи и стабилизира бронхиалната лигавица. Как се приготвя то? Настъргват се 200 гр кромид лук на ситно ренде. Добавят се 100 гр мед и се разбъркват добре. Тази смес се поставя в подходящ съд и се залива със 750 мл бяло вино.

Трите съставки киснат 5 дни и след това лученото вино се прецежда в чист съд. За да няма много загуби, остатъкът се изстисква в тензух. 2-3 пъти дневно се изпиват по 50 мл. За един профилактично-лечебен курс са необходими 4 до 6 бутилки бяло вино.Добави коментар