Лицето ни сигнализира за липсата на витамини. Ето как

405
Лицето ни сигнализира за липсата на витамини. Ето как

За да разберем дали тялото ни изпитва определена липса на витамини, достатъчно е само да се погледнем в огледалото

Липсата на витамини се усеща най-силно през пролетта. Чувстваме се вяли, апатични, ставаме лесна мишена за различни вируси. За да разберем дали тялото ни изпитва определена липса на витамини, достатъчно е само да се погледнем в огледалото, посочва Дарик радио. На лицето ни се изписва всичко. Ето за какво да следим:

Много бледа кожа


Ако кожата ви е много бледа, означава че ви липсва витамин В12. Без него се чувстваме депресирани и уморени. За да компенсираме липсата му, трябва да увеличим приема на месо и морски дарове.

Суха и чуплива коса

Ако косата ви е прекалено суха и покрита с пърхот, това може да сигнализира за липса на биотин, витамин известен като В7. Това става най-често след употребата на антибиотици. Необходимо е да ядете повече, риба, месо, зеленчуци, плодове, гъби, бобови растения. Забравете за диетите.Подпухнали очи

Ако често се оплаквате от подуване на очите и крайниците, може би ви липсва йод, чийто източник е йодираната сол, морски дарове, млечните продукти и хляб.

Бледи устни

Те могат да са симптом на недостиг на желязо. Това се потвърждава и от чести простуди и ниско кръвно налягане. Компенсирането не е трудно. Трябва да похапвате повече червено месо и да откажете за известно време продуктите с високо съдържание на калций.

Кървене от венците

Този признак може да е индикация за липса на витамин С. Това може да доведе до отслабване на имунитета, болки в мускулите и костите, проблеми със зъбите. Витамин С се съдържат в цитрусовите плодове, червения пипер, шипките.

Добави коментар