Лекуват ли домашните любимци?

4717
Лекуват ли домашните любимци?

Какво е лечебното влияние на тези животни върху човешкото същество

Кучета, котки, риби, птици и други домашни любимци отдавна са невероятни спътници за техните собственици. Една от най-забележителните им характеристики е безусловната любов, която предлагат. Някои от вас, които имате или сте имали домашен любимец, познавате ползите от тези любящи същества в живота си.

Домашните любимци, които са най-добрият приятел на човека, предоставят много ползи и са не само добра компания за хората, но имат и много ползи за здравето. Лечебните заведения и хората изцяло признават и приемат лечебното влияние на тези животни върху човешкото същество.

Проучвания показват, че простото галене на домашен любимец, като куче или котка, може да намали сърдечната честота, дихателната честота и кръвното налягане. Дори отглеждането на рибки в аквариум създава подобни ефекти. Действа успокояващо и медитативно.

Вижте още как лекуват домашните любимци тук Коментари

Коментар: 1
домашни любимци

Не съм съгласна,че новородено бебе,може да съжителства с котка или куче,която сипе козина,и се вдишва от нежните му бели дробове.Или току що ровила в тоалетната си да има достъп до помещения,които така или иначе са в една среда с детето!Иначе всички,които обичаме животните знаем за положителните страни от контакта с тях,но може би на един по-късен етап.


  • 1

Добави коментар