Лекарствата при температура

13138
Лекарствата при температура

Високата температура изисква бързо и правилно лечение

Високата температура изисква бързо и правилно лечение. Особено ако става въпрос за деца под пет години, които са застрашени от температурни гърчове. Какви лекарства да дадем на детето си при температура, как да ги комбинираме и през какъв период да се приемат?

Видове температурапонижаващи лекарства
В аптеките у нас се предлагат четири типа лекарства, които помагат при температура. Те са на основата на аналгин, парацетамол, нурофен и аспирин.

От списъка веднага можете да изключите аспирина. Той не се препоръчва за деца, защото е възможно да развият опасно заболяване, наречено Синдром на Рей.

Панадолът и ефералганът съдържат парацетамол. Аналгинът се предлага под формата на капки хексалгин, които са най-популярни у нас.Как да ги комбинираме?
Най-ефикасният и най-удачният вариант за детския организъм при свалянето на температура е комбинацията аналгин - парацетамол. Можете да давате също парацетамол и нурофен. Редувайте лекарствата през четири часа, като имате предвид, че аналгинът трябва да бъде приеман през период от шест часа.

Как действат?
Най-бързо температурата понижават свещичките и лекарствата под формата на разтвор. Имайте предвид обаче, че обикновено, за да подействат, е нужен поне половин час, а в повечето случаи - един.

Внимание! Тази статия само изброява възможни варианти при свалянето на температура, а не препоръчва метод на лечение! Задължително се консултирайте с педиатър, преди да използвате споменатите лекарства.Добави коментар