Лечение с минерална вода

647
Лечение с минерална вода

Коя вода какво лекува?

Една от алтернативите да съчетаем полезната с приятна почивка, особено ако нямаме пари за море, са минералните басейни в българските курорти. За какви болежки са полезни те?

Минералната вода в Банкя, съчетана с климата, е полезна за хората, които имат заболявания на опорно-двигателната система, преживели са инсулт, имат кожни заболявания или се оплакват от болки в ставите, обясняват лекарите.

Във Велинград водата е слабо минерална. Лекарите препоръчват направление за там, ако имаме травми, проблеми с опорно-двигателната, нервната или отделителна система.

Във Вършец пък можем да отидем, ако имаме ендокринни заболявания, проблеми със сърцето, или болки в костите и ставите, съветва Нова телевизия.

В Наречен водата е малко по-хладна, има лека радиоактивност и е много полезна за неврози, заболявания на белите дробове, сърдечносъдови и обменни проблеми.

Павел баня е много подходящо място за хората с високо кръвно или за тези, които имат гинекологични проблеми. В Хисаря пък се лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат, бъбречни, жлъчни, урологични оплаквания.Добави коментар