Лечение чрез радост и смях

90
Лечение чрез радост и смях

Доброволци разказват и разиграват приказки с участието на болни малчугани

Доброволци от младежката организация на БЧК-Сливен посещават малките пациенти в Детското отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен. Доброволците влизат в ролята на смешници, провокират фантазията на децата, разказват и разиграват приказки с участието на малчуганите в ролите на приказни герои и заедно рисуват, отговарят на гатанки, танцуват и пеят. Извършва се опознаване и сприятеляване помежду им, достъпно обяснение на нуждата от лекуване и ред други приключения, в които децата са главните герои.

Младежите от Червения кръст посещават отделението във връзка с техен проект „Лечение чрез радост и смях", който приключи в края на август. Акцентът му е върху възприятията за обстановката в болничното отделение от самите деца в него. Мариана Куновска от БЧК заяви, че въпреки финализирането на проекта, дейностите ще продължат и доброволците ще посещават болните деца.

През последните месеци младежите са закупили много играчки и материали, а след откриването на ремонтираното отделение ще бъде отворена специална стая за игри, където доброволците ще се занимават с децата. Началникът на отделението д-р Люба Бъчварова сподели, че децата очакват по-големите си приятели с нетърпение всеки път.

„Това е една великолепна инициатива и аз се радвам, че дори след приключването на проекта, младежите от Червения кръст ще продължават да идват при болните деца", каза д-р Бъчварова, цитирана от novini.bg.Добави коментар