Контрацепцията ни прави умни

56
Контрацепцията ни прави умни

Противозачатъчните ни пазят от някои заболявания

Противозачатъчните хапчета намаляват значително риска от някои заболявания и подобряват работата на мозъка, откриха американски специалисти, предаде БГНЕС.

Приемането им намалява вероятността от възникването на аневризма на мозъка, която често се развива при по-възрастни жени.

В рамките на експеримента учените изследвали повече от 4600 възрастни дами и установили, че онези от тях, които на младини редовно пиели орални контрацептиви, имат по-остър ум.

Дали положителният ефект на хапчетата върху женския организмът е 100% сигурен няма как да бъде доказано преди да се направят подробни изследвания. Едно е сигурно - правилният прием на хормони може да помогне за решаване на други проблеми, като акне на кожата или болезнена менструация.Коментари

Коментар: 2

Не знам какво е твоето състояние, но много жени могат да контролират хормоните си единствено с контрацептиви. Да не говорим, че те са основен похват за семейно планиране, иначе щяхме да живеем в катуни. Друг въпрос е дали ни правят умни - това наистина е малко пресилено.

Коментар: 1
зле.

Това е най-неадекватната статия, която дори не заслужава вниманието, което й отдавам. На такива дрънканици се дължат и състояния като моето, само че контрацептивите поне ми бяха препоръчани от неадекватен лекар, а не през интернет манипулация за запълване на сайт. И, по дяволите, какво прави този тъп преведен текст в сайта, наречен dete.bg ?!?! супер зле.


  • 1

Добави коментар