Когато детето кашля през нощта

24607
Когато детето кашля през нощта

Няколко ефикасни стъпки за решаване на проблема

Пристъпите на кашлица често не дават възможност на детето да спи добре. Така то започва да нервничи, а стресовото състояние на свой ред удължава периода на боледуване.

Поради това е важно да се постареете вечерно време да направите максималното, че детето да се наслади на пълноценен сън. Без пристъпи на кашлица!

Разбира се, кашлицата не минава с размахване на вълшебна пръчица. Вечерно време тя е особен случай, който многократно може да разбуди детето.

Какво да направите? Ето няколко решения:

1/ Ако кашлицата не позволява на детето да заспи, дайте му нещо да пие. Напитката трябва да бъде топла, но не и гореща. В противен случай ще раздразни дихателните пътища.

2/ Топлата напитка ще смегчи сухата кашлица. Именно тя е най-мъчителната. В качеството на такава напитка можете да използвате топло мляко с мед или билков чай. Избягвайте кисели напитки – те допълнително раздразва лигавицата.

3/ Наблюдавайте дали нослето на детето е чисто. Запушеният нос кара човек да диша през устата. Когато гърлото се пресуши, кашлицата е въпрос на време. Поради това преди сън задължително прочистете носа на детето. Промийте го със солен разтвор или подходящо масло. Помнете, че честата употреба на солен разтвор без масло води до изсушаване на лигавицата и това може да провокира сериозни усложнения.4/ Ако кашлицата не позволява на детето да заспи, проветрете стаята. Сухият и прекалено топъл въздух засилва кашлицата. Поставете до леглото на детето овлажнител за въздух – той ще повлияе благоприятно върху дихателните пътища.Добави коментар