Кога загарът е полезен за детето?

176
Кога загарът е полезен за детето?

Слънцето е полезно, дори когато сме на сянка

В наши дни спорът по въпроса колко е полезно излагането на слънчевите лъчи е постоянен и дори бурен. Съвременната медицита призовава за повече внимание по отношение на загара, но в същото време умереното излагане на слънце и въздействието на слънчевите бани са полезни за здравето на детето.

Кога загарът е полезен за детето?


Един от неоспоримите плюсове на слънчевите бани е, че повишават имунитета. Освен това, благодарение на въздействието на слънчевите лъчи в организма на детето се изработва витамин Д, разширяват се кръвоносните съдове, подобряват се самочувствието и настроението.

Хубавото е, че това положително въздействие е факт, дори и когато детето седи на сянка. За усилване на ефекта препоръчително е да храните детето с храни, богати на бета каротин – моркови, тиква, кайсии. Тези храни не само подобряват загара, но и могат да неутрализират отрицателното въздействие на ултравиолетовите лъчи.Ако държите детето ви да постои на слънце, правете го в точното за това време – от 8:00 до 11:00 часа и след 16:00 часа. Задължително използвайте похдодящи и качествени слънцезащитни кремове!Добави коментар