Кажи ми как спиш

68
Кажи ми как спиш

За да ти кажа от какви болести се предпазваш

Здравето и продължителността на съня пряко зависи от позата, в която обичаме да спим, откриха британски учени. Около 95% от нежния пол всяка вечер заспива в една и съща поза, показва проучването, цитирано от БГНЕС.

Както обясни професор Джим Хорн, един от водещите автори на изследването, всяка поза може да има положителни и отрицателни последствия.

Спането на една страна ви предпазва от стомашни проблеми и киселини, особено ако предпочитате лявата страна. В същото време обаче тази позиция увеличава риска от поява на бръчки.

Спането по гръб помага за облекчаване на симптомите на ставни заболявания, но тази позиция строго не е подходяща за тези, които страдат от астма и нарушения на сърдечно-съдовата система. Любителите на тази поза по-често хъркат през нощта.

Много жени обичат да спят в т.нар "поза на зародиша" с присвити колене към гърдите. Това помага за намаляване на натоварването на гръбначния стълб и има положителен ефект върху мускулите на гърба, но след твърде дълъг сън в това положение може да се появи болка в областта на шията.Коментари

Коментар: 1

с това спане на лявата страна значи бя ще се сбркчав


  • 1

Добави коментар