Кърлежи нападнаха Варна

88
Кърлежи нападнаха Варна

Пълни са дори и тревните площи в училищата

Във Варна са регистрирани двойно повече ухапани от кърлежи, в сравнение с миналата година. От общината все още не са започнали да пръскат тревните площи. От Регионалната здравна инспекция обаче увериха, че все още не може да се говори за бум на ухапванията.

Основно училище „Ангел Кънчев" е едно от учебните заведения, които очакват старта на общинската акция по дезинфекция. Притеснени родители сигнализираха, че тревните площи в двора на школото са пълни с кърлежи.

Директорът на училището Камелия Минчева увери, че дори и общината да не вземе мерки, това ще бъде сторено от бюджетните средства на учебното заведение, съобщи bTV.

Пръскането срещу кърлежи ще започне в първите дни на май, обещаха от Община Варна. Оттам бяха категорични, че забавяне няма, тъй като дезинфекцията в последните години се правила от средата до края на май.

„Тази година изведнъж стана топло, след това стана много влажно, валяха много дъждове и това ускори появата на кърлежовите популации", каза директорът на „Здравно развитие” Станка Маринчева.Добави коментар