Каква е връзката между мобилния телефон и туморите?

390
Каква е връзката между мобилния телефон и туморите?

Ново изследване на Университета в Бъркли очертава силна връзка между радиацията на мобилния телефон и туморите, особено в мозъка

Ново изследване на Университета в Бъркли очертава силна връзка между радиацията на мобилния телефон и туморите, особено в мозъка, съобщи телевизия "Фокс".

Изследователите са разгледали изчерпателно статистическите констатации от 46 различни проучвания по целия свят и са установили, че използването на мобилен телефон за повече от 1000 часа - или по около 17 минути на ден - в продължение на десет години, е увеличило риска от тумори с 60 процента. Изследователите също така посочиха открития, които показват, че използването на мобилни телефони в продължение на 10 или повече години удвоява риска от мозъчни тумори.

Джоел Московиц, директор на Центъра за семейно и обществено здраве към Университета по обществено здраве в Бъркли, проведе изследването в партньорство с Националния център за борба с рака в Южна Корея и Националния университет в Сеул. Техният анализ направи цялостен преглед на статистическите констатации от проучвания от 16 страни, включително САЩ, Швеция, Обединеното кралство, Япония, Корея и Нова Зеландия.

"Използването на мобилни телефони подчертава редица проблеми в областта на общественото здраве и, за съжаление, не му се обръща особено внимание в научната общност“, Джоел Московиц, директор на Центъра за семейно и обществено здраве към Университета по обществено здраве в Бъркли, предава БГНЕС.

Данните от Националния център за здравна статистика на Центъра за контрол и превенция на заболяванията установяват, че 61,8% от възрастните са решили да използват само безжична връзка.

Добави коментар