Как различните стихии побеждават стреса

227
Как различните стихии побеждават стреса

Практически съвети за всяка зодия

Стресът може да ни застигне навсякъде – в обществения транспорт, в дома ни, в магазина, в работата и т.н. Негативното въздействие се натрупва, а с времето ни енергията на тялото ни отслабва. Това води до хронична умора и липса на желание да правите каквото и да било.

Време е да се запознаете с рецептите за борба, характерни за всяка стихия. Всички представители на зодии са индивидуални и възприемат реалността по свой начин. Използвайки предложените практически съвети, ще съумеете да възвърнете жизнените си сили. Можете да ги практикувате на всяко място, но максимален ефект ще постигнете, ако ги правите поне веднъж седмично.

Препоръки за стихията Огън – Овен, Лъв и Стрелец

Всички представители на огнената стихия се отличават с избухливост и емоционалност. Те са склонни към конфликти. Постоянно се нуждаят от комуникация. Овенът, Лъвът и Стрелецът лесно изразходват запасите си от енергия, за да постигнат някоя малка цел. Обикновено това може да е цел, която дори не изисква толкова усилия. Основното за тях е да съумеят да се научат да възстановяват енергията си. Най-добрият начин е уединението.

За да запълнят запасите от сили, достатъчно е представителите на тези три зодии да отделят 10 минути за просто занимание. Уединение от колегите и от роднините. Седнете в удобна поза. Затворете очи. Отпуснете се и „прочистете“ ума си от всички мисли. Направете дълбоко вдишване.

Представете си златист лъч светлина как преминава през гърба ви. Този лъч се движи по гръбначния ви стълб – нагоре-надолу. Постарайте се да си представите светлината и топлината му. Практикувайте това упражнение в продължение на 10 минути, след това си сипете чаша подсладен чай.Препоръки за стихията Земя – Телец, Дева и Козирог

Неудовлетвореността и стремежът да достигнат идеала във всичко – това са характерните признаци на представителите на стихията Земя. Дори сантиметър над стандарта 90-60-90 е способен да ги извади от душевно равновесие. Ако Телецът, Девата и Козирогът смятат, че не могат да постигат идеала, те започват да изпитва силно вътрешно страдание.

За възстановяване на жизнените сили помага работата с елементите на водата. Аквариум с разноцветни риби, за които да се грижат и които да наблюдават в моменти на страдание. Добър вариант е и декоративен малък фонтан с шуртяща вода.Останете насаме и легнете удобно. Тихо включете музика. Вдишайте дълбоко. Представете си как поток енергия с бял цвят преминава
от областта на сърцето и се разлива по цялото ви тяло. Издишайте. Заедно с издишването цялата натрупана негативна енергия ви напуска. След 5-10 минути такива вдишвания и издишвания, станете и изпийте чаша вода.

Препоръки за стихията Въздух – Близнаци, Везни и Водолей

Емоционалността може да изиграе лоша шега на представителите на въздушната стихия. Те често променят настроението си, могат да се разстроят и да се разплачат от дреболии. Близнаците, Везните и Водолеите е препоръчително да се отнасят до простичко към случващото се. Научете се да виждате положителните страни.

Спомнете си момент и място, когато сте се чувствали комфортно и спокойно. Есенен парк, летен плаж, безкрайно зелено поле – всеки човек има приятни спомени, които го даряват с положителна енергия. Уединете се и се разположете удобно. Постарайте се да се отърсите от всички тревоги и задачи. Направете дълбоко вдишване.

Представете си, че през дланите ви минават лъчи със зелен цвят и ви изпълват с позитивна енергия. Постарайте се да визуализирате любимо място в най-малки детайли. Слънчеви лъчи, играещи през листата на дърветата. Великолепна пеперуда, която пърха с крилцата си около вас. Песента на птиците рано сутрин. Издишайте. Негативното остава зад вас и буквално се разсейва като мъгла. След това упражнение, излезте на балкона и отворете широко прозореца.Препоръки за стихията Вода – Рак, Скорпион и Риби

Изблиците им на гняв влияят отрицателно както на отношенията им с другите хора, така и на душевното им състояние. Негативната енергия и стремежът към пълна свобода действат разрушително. Ракът, Скорпионът и Рибите е препоръчително да се научат да контролират емоциите си и да казват „не“ на хората, които са им неприятни.

За възстановяване на енергията се препоръчва да използват силата на огъня. Уединете се и известно време наблюдавайте пламъка на свещта, огъня в камината или пък открит огън. Направете силно вдишване. Представете си ярък поток светлина с жълт цвят. Той ви изпълва. Издишайте. Цялата негативна енергия изгаря в този пламък. Направете това упражнение в продължение на 10 минути. След това доближете за няколко секунди ръцете си съвсем близо до огъня.Добави коментар