Как протича смъртоносната хеморагична пневмония?

342
Как протича смъртоносната хеморагична пневмония?

Ако този тип пневмония е двустранна, тогава вероятността болният да се спаси е нищожна

Хеморагичната пневмония, твърдят специалистите. Какво обаче причинява опасната болест и колко бързо се развива? Хеморагичната пневмония е много тежко усложнение, от която се смята че е починало 3-годишното дете. Често завършва с фатален край засягащо белия дроб, което може да бъде предизвикано от бактерии, вируси или гъбична инфекция.

Според специалистите усложнението протича мълниеносно, а действието му върху човешкия организъм зависи от имунната система, съобщава dariknews.bg. Лечението на хеморагичната пневмония зависи от причинителя. Най-тежки са усложненията, когато причинителят е вирус, а някои инфекции не могат да бъдат лекувани.

Тогава лекарите могат само да поддържат болния, докато неговата имунна система се справи сама. Такива усложнения се получават най-често след грип. Ако този тип пневмония е двустранна, тогава вероятността болният да се спаси е нищожна.

Спeциалистите са категорични, че универсални съвети за това как да се предпазим от такъв тип усложнения няма. Но е важно да не подценяваме грипа и вирусните инфекции, да търсим лекарска помощ и да се ваксинираме, ако боледуваме често.

Добави коментар